Pitää uskaltaa kysyä

Xiang Li tarkastaa viivakoodin shampoopurkista ja nostelee ne tottuneesti hyllyyn. Samalla hän järjestelee hyllyn muut tuotteet hyllyn etureunaan paraatipaikalle.
20.10.2021

Tammikuussa 2021 Stadin osaamiskeskuksen, eli Osken, yrityskoordinaattorit lähestyivät Tokmannia ja alkoi yhteinen kaupan polku. Tavoitteena on työllistää maahan muuttaneita henkilöitä kaupan alalle lyhyen koulutuksen päätteeksi. Tokmannin myymäläpäälliköt haastattelivat yhdessä Osken kanssa hakijat koulutukseen, ja pian ryhmä innokkaita opiskelijoita jo aloitti kolme kuukautta kestävän koulutuksen.

Pitää uskaltaa kysyä
Puikkelehdimme telineiden ja hyllyjen välistä kohti myymälän takahuonetta. Redin Tokmannin myymäläpäällikkö Jussi Lehtinen ohjaa istumaan valoisan takahuoneen pöydän ääreen. Takahuone on siisti ja tilava. Redin myymälä avattiin lokakuussa 2020. Tammikuussa 2021 Stadin osaamiskeskuksen, eli Osken, yrityskoordinaattorit lähestyivät Tokmannia ja alkoi yhteinen kaupan polku. Tavoitteena on työllistää maahan muuttaneita henkilöitä kaupan alalle lyhyen koulutuksen päätteeksi. 

Pyörät pyörähtivät liikkeelle nopeasti: Tokmannin myymäläpäälliköt haastattelivat yhdessä Osken kanssa hakijat koulutukseen, ja pian ryhmä innokkaita opiskelijoita jo aloitti kolme kuukautta kestävän koulutuksen. ”Asenne ja riittävä suomen kielen taito olivat tärkeimpiä”, kertoo Redin Tokmannin myymäläpäällikkö Jussi Lehtinen. ”Riittävän suomen kielen taidon tunnistaa siitä, että ymmärtääkö hakija kysymyksen ja vastaako hän siihen tilanteeseen sopivalla tavalla”, Lehtinen pohtii. Redin myymälässä noin puolet työntekijöistä on maahan muuttaneita, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Syyskuussa Tokmannilla alkoi oma kielikurssi, jolla opiskellaan muun muassa sanastoa. Tavoitteena on kannustaa ja tukea maahan muuttaneita työssään.

Oske ja Tokmanni järjestivät yhteistyönä koulutuksen keväällä 2021. Koulutukseen kuului myös harjoittelu myymälässä, jonka jälkeen monet saivat vakituisen työn Tokmannilta. Yksi näistä on Xiang Li Yao, joka nappaa tottuneesti käteensä hinnantarkistukseen tarkoitetun käsipäätteen ja tarkastaa tuotteen varastosaldon. Xiang Li oli hakenut töitä Tokmannin myymälästä jo aikaisemmin, mutta tuolloin ei ollut tarvetta työntekijälle. Hän pääsi kuitenkin TE toimiston kautta Osken asiakaspalvelupolulle, josta opettaja ohjasi hänet tähän uuteen koulutukseen. Nyt Xiang Li tarkastaa viivakoodin shampoopurkista ja nostelee ne tottuneesti hyllyyn ja järjestelee samalla kaikki tuotteet hyllyn etureunaan. ”Tykkään siitä, että työtä saa tehdä itsenäisesti. Työkaverit ovat hyviä ja auttavat, jos en tunnista jotain tuotetta tai tiedä sen nimeä”, Xiang Li kehuu. 

Yhteiskunnan rooli kotoutumisessa ja kielen oppimisessa on tärkeä
Jussi Lehtinen on kieliharjoitteluiden järjestäjänä konkari: Hänellä on ollut alaisinaan jo useita maahan muuttaneita henkilöitä. Lehtinen ei osaa sanoa, mikä on haastavinta maahan muuttaneiden kanssa, sillä kaikki ovat erilaisia. ”Pahin virhe, minkä voi tehdä, on että ei uskalla sanoa, jos ei ymmärrä ohjeita”, Jussi Lehtinen pohdiskelee. Myös Xiang Li kannustaa kielenoppijaa kysymään, jos ei ymmärrä jotakin. Xiang Li muistelee ihmetelleensä kärrypolettia, sillä hän kuuli sen kääry polttina. ”Tuotteita ja sanoja on niin paljon, että kaikkia ei voi muistaa ja siksi pitää uskaltaa kysyä”, Xiang Li kannustaa. Hän kannustaa maahan muuttaneita opiskelemaan suomen kieltä ja tietokoneen käyttöä. Xiang Li kertoo tietokoneen ja kassan käyttämisen olevan vaikeaa, mutta hän harjoittelee sitä pikkuhiljaa. Lehtinen kehuu Xiang Li:n motivaatiota ja suomen kielen taitoa ja kannustaa samalla muitakin työnantajia palkkaamaan henkilöitä, jotka vielä harjoittelevat suomen kieltä.

Oskessakin tunnetaan maahan muuttaneiden into työhön. Heikon suomen kielen taustalla voi olla esimerkiksi oppimisvaikeuksia tai trauma, joihin Stadin osaamiskeskus tarjoaa apua. Vaikka suomen kielen taito ei ole vielä kovin hyvä, voi silti tehdä monia töitä, kun työpaikka on joustava ja tukee kielenoppijaa. Kotouttaminen ei ole yksinomaan kotoutujan tehtävä, vaan myös yhteiskunnan tuki on tärkeä. Osken yrityskoordinaattoreiden Alexander Levchenkon ja Tommi Hautamäen tavoitteena on osallistaa työnantaja koulutusprosessiin: Työnantaja on ollut alusta asti mukana muun muassa haastattelemassa hakijoita koulutukseen, ja Stadin osaamiskeskuksen opettajat käyttävät opetuksessaan hyödyksi työnantajan materiaaleja.

Xiang Li kerää syliinsä väärille paikoille eksyneitä tuotteita ja järjestelee ohi kulkiessaan tuotteet hyllyn reunaan näkyviin. Xiang Li on tyytyväinen, koska sai työpaikan kotinsa läheltä hyvältä työnantajalta: Hän pitää Tokmannista, koska tuotevalikoima on monipuolinen. ”Pomo on kannustava ja hymyilee paljon!” Xiang Li hymyilee ja kävelee käytävän päähän palauttamaan eksyneet tuotteet oikeille paikoilleen. 
 

Stadin osaamiskeskus on myös Instagramissa, Facebookissa ja LinkedInissä!

Teksti: Viivi Heikura

Kuva: Viivi Heikura